På vår önskelista

Som vanligt listar vi på Upptäck Sverige de bästa och mest hållbara klapparna att lägga under granen, eller fynda på rean.

 

Elcykel

För 30:e året har Årets Julklapp utsetts och i år föll HUI Researchs val på elcykeln. Den speglar de svenska konsumenternas ökande klimatmedvetenhet, vilja att ta hand om sin hälsa samt att vara fri, flexibel och stundtals bekväm, lyder motiveringen bland annat.

Skeppshult elcykel

 

Elcykel från Skeppshult, 29 900 kr.

Bok

Årets bok av Naturskyddsföreningen är Omtänk. Här möter du nio nytänkare som är en del av den gröna vågen. De har gjort lärorika och inspirerande vägval och med nytänkande idéer inger de hopp för vår planet. Varje kapitel avslutas med enkla och konkreta tips på vad du själv kan göra för att börja tänka om och bidra till en mer hållbar planet.

Omtänk

Pris: 259 kr

Julkula

För femte året i rad lanserar UNICEF Sverige en unik och handmålad julkula som släpps i begränsad upplaga. I år är det konstnären och barnboksförfattaren Inga Borgs motiv som pryder kulan. Borg är känd för sina böcker om den lilla osynliga sagofiguren Plupp och vännerna bland djuren i fjällvärlden.

UNICEFs julkula 2017

Pris: 229 kr

Korgar

Handflätade fair trade-korgar från Afroart. Dessa är gjorda i Kenya av den slitstarka fibern Sisal och passar utmärkt till förvaring. Alla korgar är unika både i färg och storlek.

SISAL Afroart

Pris: 325 kr

Kaffefilter

Lite otippat men för kaffeälskaren som vill slå ett slag för klimatet är detta en perfekt julklapp. De återanvändbara kaffefiltren från CoffeeSock från medvetna.se är gjorda av ekologisk bomull. Eftre bryggning, töm bara sumpen i komposten och skölj av filtret samt häng upp det på tork.

Coffeesock

Pris: 199 kr/2-pack

Lampa

Överraska någon med en tjusig lampa. Lampverket tillverkar och säljer unika lampskärmar, alla handgjorda i Sverige. Denna har skärm av ekologiskt bomullstyg.

Lampverket

Pris: 990 kr

Almanacka

Vi-Skogens almanacka för 2018 har tema träd och innehåller vackra bilder från både östra Afrika och Sverige. Minst fyra träd planteras per almanacka.

Pris: 150 kr

Pläd

Skippa de billiga fleeceplädarna och satsa på en värmande pläd i ett hållbart material som till exempel ull. Denna pläd från Norrgavel är gjord i 100 % ekologisk ull från Nya Zeeland. Inga kemikalier eller mjukgörande medel har använts under produktionen. Ullen är inte heller färgad.

Pläd norrgavel

Pris: 795 kr

Be first to comment

sexton − åtta =