Mitt Stockholm: Ciléne Andréhn

Ciléne Andréhn, delägare i konstgalleriet Andréhn-Schiptjenko, är uppvuxen både utomlands och i Göteborg men är sedan många år bosatt på Södermalm i Stockholm. Hon älskar Stockholm och delar med sig av sina bästa tips.

Träna

Jag gillar att springa och kan rekommendera en löptur längs med vattnet och alla båtklubbar i Tantolunden på Södermalm.  Här i parken ligger också sommartid den mysiga restaurangen Nyfiken Gul. Där beställer du vad du vill äta och sedan grillar du ditt kött eller din fisk själv. Sedan är det bara att njuta av din middag medan solen går ner över Årstaviken.

kolonilotter-i-tantolunden-foto-samhallsbyggarna

Konst

En ganska okänd pärla i Stockholm är skulptören Carl Eldhs ateljé i idylliska Bellevueparken. Ateljén ligger uppe på Bellevueberget och har en fantastisk utsikt över Brunnsviken och Haga. Det är klart värt en promenad hit och det ligger bara ett stenkast från vackra Hagaparken.

carl-eldhs-ateljemuseum-foto-carl-hjelte

Bada

Blir det för varmt i stan åker jag gärna ut till mysiga Flatenbadet, mellan Drevviken och Ältasjön. Hit går det lätt att ta sig med SL-buss från Gullmarsplan. Flatenbadet, som byggdes 1934, är Stockholms största friluftsbad och har bland annat väldigt fina byggnader i funktionalistisk stil.

stockholm-flatenbadet-upptack-sverige

Flatenbadet

Kultur

För den som tycker om teater rekommenderar jag en sommarföreställning av Parkteatern i någon av alla Stockholms parker. Det är en väldigt speciell känsla att sitta utomhus under sommarhimlen och se på teater. På Fjällgatans kaffestuga serveras nog stans dyraste glass men man får en fantastisk utsikt över staden.

Be first to comment

fem × fyra =