Markiz Stockholmspärlor

Vår vackra huvudstad är fin året om och bjuder vintertid på en stor dos kultur, natur, god mat och underhållning. Deltagaren i Sveriges Mästerkock Markiz Talhaoui, aktuell med bland annat kokboken ”Marockansk Magi” delar med sig av sina bästa Stockholmstips.

Utflykt

”Jag älskar att promenera i Hagaparken. Ta en fika i koppartältet eller ät en mysig brunch på Stallmästaregården. Jag älskar Hagaparken och dess mysiga promenadslingor, man kan gå längst vattnet och titta på änder och svanar. Det är så mysigt i Hagaparken och jag och min man kommer att vigas där, i det fina ekotemplet.”

hagaparken vinter

Restaurang

”En mysig restaurang som jag älskar speciellt på hösten och vintern är Piatti som ligger på Nybrogatan. Det är en liten italiensk restaurang som gör det godaste lammet ever. Förutom det så har de en kreativ meny med klassiska italienska rätter och även rätter som de satt sin egen touche på. Den är prisvärd och ger en grym service. Det känns som att man är hemma hos vänner och äter middag.”

Museum

Fotografiska är mitt absoluta favoritmuseum. Jag älskar fotokonst, det blir så äkta. Det är verkligen en stund eller en känsla som man fångar när man fotar och jag älskar äktheten i fotografier.”

fotografiska foto erik g svensson

Foto: Erik G Svensson

Shopping

”Förutom mat så är mode och inredning två stora intressen hos mig. Jag har en väldigt blandad stil och älskar att mixa exklusivt med en lägre prisklass. Jag gillar till exempel DIS Inredning och R.O.O.M. Det är också mysigt att gå shoppa på Biblioteksgatan, speciellt på vintern med alla julbelysning. Mat handlar jag gärna på Kista Grossen och Kajsa Warg. Gamla Stans julmarknad är också en favorit.”

biblioteksgatan jul

Foto: Sima Korenivski

Upplevelse

”Om man reser ett kompisgäng eller bara två personer till Stockholm tycker jag att man ska boka Aveqia, som är en av Europas största matstudios, och laga mat tillsammans med en kock och sina vänner. Att resa eller gå ut och äta med sina vänner handlar för mig om att ge varandra tid och att lära känna varandra på ett djupare plan. Drick gott vin och laga mat till varandra, och njut sedan av en god trerättersmiddag som alla har hjälp till med. Ett optimalt sätt att umgås på. Sen skulle jag även vilja rekommendera något nytt som har kommit: Food tours – en guidad tur i Stockholms restaurangliv. ”

 

Foto Markiz: Angelica Zander

Be first to comment

fem × fem =