Kulinariskt på Inlandsbanan och Hurtigruten

Hurtigruten

Att kombinera Inlandsbanan med Hurtigruten är äventyr i sig men att följa med på specialavgången sommar med Manne Mosten ger en fördjupad upplevelse i kulinariska förtecken. Han följer med som reseledare och kryddar resan utifrån sina kunskaper om nordisk matkultur och gastronomi.

Hurtigruten

Ombord Hurtigruten. Foto: Manne Mosten.

Manne Mosten är entreprenör i Östersund och har under tio års tid arrangerat evenemang och resor med fokus på gastronomi och kultur.
– Jag är väldigt engagerad och intresserad av nordiskt och skandinaviskt mathantverk kopplat till kultur och historia, säger han.

Tillsammans med honom har vi skapat en specialresa  sommaren 2017, en kombinerad tågresa och kryssning där det nordiska köket och kultur uppmärksammas.

I Östersund, som av FN-organet UNESCO utsetts till Creative city of Gastronomy, tar Manne med dig som resenär på en kulinarisk tur runt Storsjön och Oviksfjällen med buss. Lunch äts på en mycket populär gårdsrestaurang, där bara utsikten över Storsjön är värd ett besök.

Manne har också planerat spännande aktiviteter under tågresan på väg norrut i landet, bland annat det han kallar en samisk slowfood-taste workshop.
– Tanken är att både med ögon, mun och en historisk koppling beskriva mathantverket och vad olika produkter betyder.

Den samiska rätten souvas kommer att få särskild uppmärksamhet under programpunkten.
– Slowfood-rörelsen har utsett souvas till en av drygt 700 rätter värd att bevara och värna om, jag tänker berätta varför, säger Manne Mosten.

Choklad är en specialitet för honom och en kväll får du smaka och lära dig mer om choklad, med start på Mayaindianernas tid.

Manne Mosten utlovar också en och annan överraskning med allt från föredrag till rolig frågesport.

Sist men inte minns får du andas både fjälluft och havsbris på resan som förenar två länders historia och unika färdleder, Inlandsbanan och Hurtigruten.

Specialresan avgår 7 augusti från Östersund: detaljprogram och bokning. 

Pris: 19 990 kr  (specialresan ovan, med Manne Mosten som reseledare)

Vill du hellre resa på egen hand så finns mer information om det ordinarie paketet Inlandsbanan och Hurtigruten  här.

Be first to comment