Festfin till vinterns kalas

Glöggmys, julfester och nyårsglamour. Den kalla och mörka årstiden är här och den är som gjord för härliga fester och tillställningar inomhus.

Under julen klär många gärna upp sig lite extra och använder glitter och flärd som en fin kontrast till det mörka och lite tunga. För trots kyliga temperaturer finns det ingen anledning att bli allt för praktisk. Vinterns trender är tydliga och tidningen Cafés moderedaktör, Julia Stridh, guidar oss till den bästa stilen.

– När det gäller männen beror det förstås lite på vilken dress code det är på festen men en snyggt sittande smoking eller kostym är alltid festligt och väldigt stiligt.

– Om man vill bära smoking behöver man inte längre tänka superklassiskt. Klä gärna ner den med en fin scarf, utan fluga, eller bär skinnbyxa istället för kostymbyxa till. Tänk nytt vad det gäller skor och bär något mer modernt som sneakers eller ett par snygga loafers till, tipsar Julia.

he_thepost_11_2014_7

Inspiration från Mango (vinter 2014)

Perfekt passform

– Har man ingen kostym tycker jag att man bör lägga en liten slant och investera i en. Det bör alla killar göra. Köper man en billigare variant från kedjor som till exempel Brothers eller H & M är det inget fel med det. Men se däremot till att direkt gå med den till en skräddare som får lägga upp ärmar och ben så att den sitter perfekt på just dig. Väljer man ett något mer exklusivt märke så hjälper personalen till med sådana justeringar i butiken.

Ta ut svängarna

När det gäller dammodet för vinterns fester tycker Julia att man kan ta ut svängarna lite extra, särskilt på nyårsafton.

tumblr_ne66x2KGYL1sph5opo1_1280

Inspiration från Club Monaco (Vinter 2014)

– Nyårsafton är ett ypperligt tillfälle att ta ut svängarna mer än vanligt. Dra på med strass och stora smycken även om du inte är en smyckesperson. Brassa på med ringar, glitter och glansiga material.

– Vill du inte ta i så mycket är det fint att bära den klassiska lilla svarta ihop med ett par snygga höga skor och ett par fina stora örhängen till exempel. Den senaste trenden är att man bara ska bära örhänge på ena örat och då ska det vara extra stort, avslutar Julia.

julia stridh

Julia Stridh, Moderedaktör på Café

 

 

 

Be first to comment

3 × tre =