Årets julklapp blev elcykeln

Elcykel

Den speglar de svenska konsumenternas ökande klimatmedvetenhet, vilja att ta hand om sin hälsa samt att vara fri, flexibel och stundtals bekväm, motiverar HUI Research.

Elcykeln uppfyller alla tre kriterierna för årets julklapp skriver HUI Research. Den har fått ett nyväckt intresse, de senaste åren har elcykelns teknik mognat och gjort den allt mer lättillgänglig och i takt med att specialiserade elcykeltillverkare fått sällskap av elmodeller från de klassiska cykeltillverkarna har efterfrågan accelererat kraftigt. Det senaste året har mer än var tionde såld cykel på den svenska marknaden haft eldrift enligt Paraplyorganisationen Svensk Cykling. I och med regeringens nyligen föreslagna premie om 25 procent av inköpspriset upp till 10 000 kronor sporrades intresset ännu ett snäpp.

Elcykeln representerar också den tid vi lever i säger HUI Research. Vi lever i en tid av medvetna val och bortval. Allt fler väljer att bo i eller i närheten av städer samtidigt som många väljer bort bilen. Elcykeln är en möjlighet att transportera sig klimatmedvetet och fossilfritt samtidigt som man väljer en mer aktiv livsstil. På så sätt krokar elcykeln i tre starka megatrender – urbaniseringen, reflekterandet över klimatförändringarna samt träning och hälsa.

Årets Julklapp utses 2017 för 30:e gången.

Källa: HUI Research

Be first to comment

fem × ett =