3 X Shopping på Götgatan

shopping-gotgatan

Längs långa Götgatan, i hjärtat av Södermalm i Stockholm, finns det goda chanser till shoppinglycka.

01 Mode på Brunogallerian

Mitt på Götgatspuckeln ligger en av Stockholms trendigaste modegallerior, Brunogallerian. Här samsas etablerat mode med nyskapande nykomlingar, både svenska och internationella designers, i en avslappnad miljö. Här finns bl a märken som Filippa K, Hope, Whyred och American Apparel. Strosa runt mellan butikerna, slå dig ner i det mysiga caféet i mitten eller stanna kvar och ät middag på asiatiska restaurangen Ljunggrens. Sommartid är deras terrass öppen alla dagar mellan kl 11-22.

brunogallerian-foto-tove-freij

Foto Tove Freij

Adress: Götgatan 36

 

02 Granit

Smarta förvaringsboxar, väskor, köksprylar, block, album och pennor hittar du bland annat på Granit mitt på Götgatan. Livsstilsaffären och inredningskedjan som är specialiserad på funktion och förvaring ger dig många nya idéer till hemmet. I samma hus ligger Designtorget, som har väl utvald design för hemmet, Waynes Coffe och Press Stop, för den som vill hämta inspiration från snygga inredningsmagasin.

granit

Adress: Götgatan 31

 

03 Konsthantverkarna

Precis där Götgatan slutar, vid Södermalmstorg, ligger en riktig söderpärla. Konsthantverkarna är som ett museum och en butik i ett. Här hittar du både nyttoföremål och vackra prydnadsföremål och unika smycken. I drygt 60 år har både svenska och utländska konsthantverkare visat upp sin arbeten här. Fram till den 21 juni kan du se verk av den brittiska konsthantverkaren Eleanor Lakelin, en av Europas skickligaste och mest intressanta träkonstnärer, här.

verk-eleanor-lakelin

Verk av Eleanor Lakelin

Adress: Södermalmstorg 4

 

 

Be first to comment

ett × 5 =